Καλωσήρθατε

Το Nήιον είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας στην ορεινή Λευκάδα. Αποτελείται από δύο πλήρως ανακαινισμένα κτίρια, που συνδυάζουν τις ανέσεις ενός σύγχρονου καταλύματος με την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και φιλοξενία.

Book Online
Αναζήτηση

Ο Ξενώνας

Το όνομα Νήιον προκύπτει από τη θεωρία του αρχαιολόγου Wilhelm Dörpfeld, ο οποίος υποστήριξε με το έργο του ότι η Λευκάδα είναι η ομηρική Ιθάκη. Κατά τον Dörpfeld το βουνό των Σκάρων, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ξενώνα, είναι το όρος Νήιον που αναφέρεται στον Όμηρο. Όποια και αν είναι η αλήθεια σχετικά με την ομηρική Ιθάκη, η λέξη νήιον θυμίζει θάλασσα, ενώ αναφέρεται στο βουνό, περιγράφοντας έτσι ηχητικά, με τον καλύτερο τρόπο, την ιδιαίτερη τοποθεσία του ξενώνα.

Βραβεύτηκε "Εξαιρετικό"στο TripAdvisor

Εμπειρία χαλάρωσης

Περιτριγυρισμένο από χαμηλούς λόφους γεμάτους πυκνή βλάστηση και αμπελώνες και το βουνό των Σκάρων με το αρχαίο δρυόδασος, απομονωμένο από την οχλοβοή και παραδομένο στη φύση, απευθύνεται σε δραστήριες/ους και ανεξάρτητες/ους ταξιδιώτισσ/ες που αναζητούν την ησυχία και ένα καταφύγιο από τις θορυβώδεις τουριστικές τοποθεσίες. Ενταγμένο στην κλίμακα του τοπίου, εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Το Νήιον γίνεται ένας σταθμός στις διακοπές όσων αγαπούν τις αποστάσεις και την περιπλάνηση, την φύση και την απλότητα.

Λευκάδα

Η Λευκάδα βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων.

Οδηγίες Πρόσβασης

Συμβαίνει συχνά τα συστήματα πλοήγησης και τα GPS να μην είναι πλήρως ενημερωμένα ως προς τις διαδρομές στη Λευκάδα, επομένως σας προτείνουμε την ευκολότερη και ταχύτερη διαδρομή για να μας βρείτε.